Projecten

Ganzen

Ganzen

Zomer ganzen In Zeeuws-Vlaanderen komen in de zomer verschillende soorten ganzen voor. De meest voorkomende soort in de zomer is de grauwe gans, gevolgd door de Canadese gans deze laatste is een exoot, die zoals zijn naam al zegt uit Canada komt. In de negentiende eeuw zijn de grauwe ganzen als broedvogel uit Nederland verdwenen. Door de jacht en het droogleggen van de broedgebieden ten behoeve van de landbouw was er geen plaats meer voor de vogel. Eind twintigste eeuw…

Lees Meer Lees Meer

Akkerranden

Akkerranden

Zeeland is van oorsprong een provincie met veel akkerbouw waar ook mogelijkheden liggen voor agrarisch natuurbeheer. De Zeeuwse akkers vormen één van de bolwerken voor veel planten en dieren in de provincie en er is nog steeds veel biodiversiteit te vinden. De patrijs is een indicator soort wat wil zeggen, als het goed gaat met de patrijs in een bepaalde regio de rest van de biodiversiteit ook vaak in orde. Er zijn nog enkele doelsoorten in de provincie Zeeland op…

Lees Meer Lees Meer

Bloemplukranden

Bloemplukranden

Pluk zelf uw bosje veldbloemen. Om de burgers meer te betrekken bij de werkzaamheden op het platteland, hebben we sinds 2012 de BloemenPlukRanden geïntroduceerd. Verspreid over het werkgebied van de ANV zijn er plukranden ingezaaid. Passanten kunnen hier zelf tegen een kleine bijdrage van € 2,50 een bosje bloemen plukken. De bijdrage moet ter plekke worden voldaan. Waar? Plukranden van de leden zijn te vinden op onderstaande adressen: Jeroen Dees, Pootersdijk 3 te Spui. De Mariahoeve, Koninginnestraat 2 te Nieuw-Namen….

Lees Meer Lees Meer

Gewasborden

Gewasborden

In samenspraak met de ANV Groene Oogst, ZLTO, gemeente Terneuzen en de VVV is het idee ontstaan de burger kennis te laten maken met de gewassen in de polders van de gemeente Terneuzen. De gewasborden zijn elk jaar weer te vinden langs wandelroutes in Oost Zeeuws Vlaanderen. Onze voorkeur gaat uit ze te plaatsen bij een gewas aan een kerkepad of doorsteek langs akkers. Een 13 tal verschillende borden, elk met een apart gewas, hebben we beschikbaar om te plaatsen….

Lees Meer Lees Meer

Wandelpaden

Wandelpaden

Ook hier verwijzen we naar de wandelkaart bij de plaatselijke VVV. ,, Wandelnetwerk Oost Zeeuws Vlaanderen ‘’. Op deze kaart zijn de wandelnetwerken te vinden met de paden ( verbindingen ) langs akkers . Hier kunt U jaarlijks weer, tijdens het groeiseizoen van onze landbouw producten, de Gewasborden treffen, die informatie geven over het gewas waarbij het bord is geplaatst. Meer informatie? Neem contact met ons op!